Podotherapie is een paramedisch beroep. Sinds 1982 bestaat de opleiding podotherapie en deze is inmiddels uitgegroeid tot een 4-jarige full-time HBO opleiding. Podotherapeut is een wettelijk beschermde titel die onder de wet BIG valt.

Een podotherapeut behandelt mensen met klachten aan voeten, knieën, heupen of de rug die ontstaan door een afwijkende stand of een afwijkend looppatroon. Deze afwijkende stand of afwijkende looppatroon wordt gecorrigeerd met behulp van schoenaanpassingen zoals correctiezolen waardoor de klachten verdwijnen of verminderen. Daarnaast zijn we heuse voetspecialisten op het gebied van nagelproblemen of afwijkingen als eelt of likdoorns aan de voeten. Er wordt in eerste instantie altijd gezocht naar de oorzaak van de klachten en geprobeerd deze voor u weg te nemen.

Er is een scala aan mogelijkheden waarmee klachten opgelost kunnen worden. Zo zijn er natuurlijk de podotherapeutische zolen om de stand van de voet en het lichaam te corrigeren. Daarnaast maken podotherapeuten ook teenstukjes, ortheses, om de teenstand te corrigeren daar waar mogelijk. Hierdoor worden teenklachten zoals drukplekken op de tenen, eeltvorming en likdoorns op en tussen de tenen verminderd en geeft dit verlichting van teenklachten.

We werken met voorlopige therapieën om klachten snel te verlichten zoals tapingen of vilttherapieën. Podotherapeuten maken nagelbeugels om ingroeiende nagels tegen te gaan. Deze nagelbeugels trekken de nagels rechter.

Podotherapeuten worden streng gecontroleerd of ze aan alle eisen voldoen die aan ons gesteld worden. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de podotherapeuten van NOVOmotion regelmatig nascholingen volgen om volgens de laatste richtlijnen het beroep te beoefenen. We zijn allen kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici, en worden elke 5 jaar geauditeerd door de vereniging van Podotherapie om te controleren dat we aan alle eisen voldoen qua inrichting, hygiëne, verslaglegging en nascholing.

Voor een afspraak kunt u bellen met 0900-995555 en wordt er een afspraak gemaakt voor u in Amersfoort.