De kindervoet kan niet worden vergeleken met een volwassenvoet. Een kindervoet ontwikkelt zich nog en hoeft lang niet altijd te worden gecorrigeerd als deze een beetje scheef staat.

Mocht het zo zijn dat uw kind niet goed leert lopen, niet graag loopt en nog graag getild wordt, hangerig is of graag in de buggy wil gaan zitten, kan het zo zijn dat de afwijkende stand te groot is en uw kind hier last van heeft. Uw podotherapeut kan altijd kijken of het zin heeft de voet licht te corrigeren om uw kind te helpen, kleine correcties kunnen veel uitmaken en op jonge leeftijd is het meestal niet nodig om langdurig te corrigeren. Na een paar maanden zien we vaak al een duidelijke verbetering.

Het scheef afslijten van schoenen op oudere leeftijd (na 7 jaar) kan ook een indicatie zijn om naar een podotherapeut te gaan. Een langer aanhoudende pijnklacht van de voeten, knieën of benen tijdens of na het sporten is een goede reden om een afspraak met de podotherapeut te maken.

Voor het maken van een afspraak voor uw zoon of dochter kunt u altijd bellen naar 0900-995555.

“Zitten is het nieuwe roken!” hoort u overal roepen tegenwoordig. We pakken hierdoor vaak enthousiast een sport op, maar na een week of zes moet u er al weer mee ophouden. Pijnklachten in de voeten, schenen, knieën of rug houden u tegen om de sport nog te kunnen beoefenen.

Het is vervelend als u een blessure oploopt. Deze blessure ontstaat vaak door een overbelasting van uw spieren. Dit kan komen doordat de spieren niet gewend zijn aan deze belasting. Daarnaast zien we vaak een afwijkende stand of een afwijkend looppatroon.

De podotherapeut is waarschijnlijk niet de eerste therapeut waar u aan denkt met deze klachten, maar juist door het vaststellen waar de blessure door ontstaat, kunnen we goed herhaling voorkomen!

Uw podotherapeut kan u voorlichting geven over goed schoeisel tijdens het sporten, adviezen en therapieën om de klachten te verlichten en een traject starten om uw sport weer te kunnen opstarten. We werken hierbij vaak samen met andere therapeuten zoals fysiotherapeuten of manueeltherapeuten.

Heeft u al een langer bestaande sportblessure of krijgt u elke keer als u weer een sport oppakt na een week of zes een blessure, kunt u altijd een afspraak met ons maken om te kijken of we wat voor u kunnen betekenen! U kunt ons bereiken op het nummer: 0900-995555.

Een ingegroeide nagel, een ontsteking rondom de nagel of een schimmelnagel… Het zijn vervelende klachten. Uw podotherapeut weet hier raad mee. Een podotherapeut behandelt nagelproblemen en complicaties die als gevolg daarvan kunnen optreden. De meest voorkomende nagelklachten zijn ingegroeide nagels, bolle nagels en schimmelnagels.

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide teennagel ontstaat meestal door afscheuren of verkeerd afknippen. Dit komt vaak voor bij de nagel aan de grote teen. Smalle en puntige schoenen kunnen ook een oorzaak zijn van ingroeiende nagels. Door een ingegroeide nagel kunt u een pijnlijke ontsteking oplopen.

Bolle nagel/tunnelnagel

Soms heeft uw nagel een afwijkende vorm, zoals een ‘bolle’ nagel of een tunnelnagel. Uw nagel drukt tegen de zijkant van uw nagelbed aan. De kans bestaat dat uw nagel ingroeit. Een dergelijke nagel ontstaat door het (regelmatig) stoten van de nagel, het dragen van te krappe schoenen of door ouderdom. Ook kan de vorm van uw nagel erfelijk bepaald zijn.

Schimmelnagel

Een schimmelinfectie aan de nagel wordt in de volksmond ook wel kalknagel genoemd. De schimmel kan afkomstig zijn van een schimmelinfectie van de huid elders op de voet. Vaak begint een schimmelinfectie in een hoekje van de nagel en breidt zich dan verder uit. Wordt de schimmelinfectie niet bestreden dan is het mogelijk dat alle nagels geïnfecteerd raken.

Uw podotherapeut heeft hier goede oplossingen voor! Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 0900-995555.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende ziektes die pijn en stijfheid aan uw gewrichten veroorzaken. Door de reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten, kniegewricht, heup of rug. Door deze ontstekingsprocessen of door de reuma kunnen uw gewrichten vergroeien wat kan leiden tot overmatige eelt aangroei.

Een podotherapeut kan u helpen de klachten die hierdoor ontstaan te verminderen of weg te nemen. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Een podotherapeut kan ortheses maken om drukplekjes op de tenen te voorkomen of te verminderen. Of een podotherapeutische zool maken om de druk onder uw voet te verminderen. Over voetverzorgingsadviezen en vervolgbehandelingen kan een podotherapeut u ook goed voorlichten.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0900-995555

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure ter hoogte van de aanhechting van de peesplaat (deze zit aan de binnen onderzijde van de hiel). De fascia plantaris is een pees die de tenen met de hiel verbindt. Het is een belangrijke ondersteuning van het lengtegewelf. De pees is van belang bij het afzetten tijdens het lopen, rennen en springen. Bij overbelasting krijgt deze niet de kans om zich te herstellen. In de fascie ontstaan microscheurtjes en kleine bloedingen. Er kan ook verkalking ontstaan door voortdurende trekkracht van de peesplaat aan het bot, ook wel hielspoor genoemd.

Symptomen

  • Pijn onder de hiel: de pijn voelt scherp aan bij het staan en straalt soms uit naar de voetzool. Er is sprake van een branderig stijf gevoel in de hiel.
  • Startpijn: vooral in de ochtend is de voet zeer pijnlijk, maar ook na een tijdje stilzitten is het moeilijk om weer in beweging te komen.
  • Zwelling en roodheid: de plek van de ontsteking kan opzetten en wat dikker worden en wat roder.

Mortonse neuralgie is de benaming voor een zenuwbeknelling tussen de middenvoetsbeentjes. Meestal betreft het de zenuw die tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje loopt. De gezwollen zenuw veroorzaakt pijnklachten bij het lopen. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen.

Symptomen

Mortonse neuralgie begint met plotseling opkomende scherpe pijn in de voorvoeten, die uitstraalt naar de tenen. De pijn treedt op met tussenpozen tijdens het lopen en sporten. In een vroeg stadium geeft het verlichting om de schoenen uit te trekken en de voeten licht te masseren. Dit helpt echter niet meer als de irritatie al langer aanhoudt. De pijn kan op den duur een chronisch karakter krijgen. De zenuwen zijn dan dermate verdikt dat het uittrekken van schoenen de beknelling niet meer tegengaan.

Mocht u één van deze klachten herkennen, kunt u zeker een afspraak maken met uw podotherapeut. Deze kan u goede adviezen geven en een behandeling starten om de klachten te verminderen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0900-995555.